Американският президент нарече подобни действия "неандерталско мислене"

Президентът на Съединените щати Джо Байдън критикува премахването на ограниченията срещу COVID-19 в Тексас и го нарече "неандерталско мислене".

Край на ограниченията срещу COVID-19 в Тексас

По думите на държавния глава това е голяма грешка, а маските, социалната дистанция и всички други мерки са много важни, въпреки ваксинацията. Заедно с Тексас и друг американски щат, обмисля премахването на ограниченията и ще разреши отваряне на всички бизнеси. 

"Мисля, че е голяма грешка. Надявам се, че всички са разбрали досега, че маските имат значение. Ние сме на прага да променим фундаментално хода на тази болест заради начина, по който хората получават ваксини. Успяхме да се издигнем толкова нагоре, че до май щ имаме ваксина за всеки пълнолетен американец. И последното нещо, от което не нуждаем е неандерталско мислене. Да си мислим, че междувременно всичко е наред, едва ли не - Сваляйте маските, забравете за всичко", смята Байдън.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.