Съпругът на кралица Елизабет постъпи в болница на 16 февруари

Принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет Втора, се възстановява след успешна сърдечна процедура, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изявление на Бъкингамския дворец. Херцогът на Единбург бил подложен на интервенцията в лондонската болница "Сейнт Бартоломю" и ще остане там за лечение, почивка и възстановяване.

Приеха принц Филип в болница

Принц Филип, който е на 99 години, постъпи в лондонската частна болница "Крал Едуард Седми" на 16 февруари и бе лекуван за инфекция, за която бе съобщено, че не свързана с COVID-19. В понеделник той бе преместен в специализираната кардиологична болница "Сейнт Бартоломю".

Болничният престой на принц Филип - най-дългият в живота му (ВИДЕО)

Кралица Елизабет Втора и принц Филип бяха ваксинирани срещу COVID-19 през януари. Херцогът на Единбург има сърдечни проблеми от години. През 2011 г. той бе закаран по спешност с хеликоптер в болница заради болки в гърдите и бе лекуван за блокирана коронарна артерия.

Преместиха принц Филип в друга болница

От пролетта на миналата година заради пандемията кралицата и съпругът й са в двореца Уиндзор извън Лондон. Принц Филип се оттегли от публични ангажименти през 2017 г. Дворецът подготвя тържества по повод стотния рожден ден на херцога на Единбург на 10 юни тази година, ако ограниченията заради пандемията ги позволяват.

Междувременно, от Бъкингамския дворец обявиха, че започва разследване, след като бивш служител обвини в тормоз Меган Маркъл. За обвиненията стана ясно четири дни преди излъчването на специално интервю на Хари и Меган за американската звезда Опра Уинфри. В откъс, излъчен като анонс за предаването на 7 март, Меган обвинява Бъкингамския дворец, че "разпространява лъжи" за нея и съпруга й.

Меган Маркъл с обвинение в тормоз

„Не знам как те могат да очакват, че след всичкото това време ще мълчим при положение, че Фирмата играе активна роля за разпространяването на лъжи за нас. Може това да е причина да бъдат загубени неща, не вече много неща са загубени”, заяви Меган Маркъл.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
 
Източник: БТА