Пътят беше блокиран от срутище

От 9.00 часа утре /2 април/ ще бъде възстановено еднопосочното движение по пътя за Рилския манастир, съобщиха от Областното пътно управление в Кюстендил. В района на срутището при 27 км на пътя с. Пастра - Рилски манастир бяха извършени укрепителни и обезопасителни работи.

Пътят към Рилския манастир остава затворен поне до спиране на валежите

Движението ще се регулира от светофарна уредба. Продължава и работата по цялостния ремонт на участъка. Комисия се очаква да приеме ремонтираната отсечка от пътя утре в 8,30 часа.
До днес движението по третокласния път III-107 Пастра - Рилски манастир, в участъка от 19 до 31 км, беше ограничено. Пропускаха се само моторни превозни средства със специален режим на движение - автомобилите на Спешна медицинска помощ, на МВР, на Пожарна безопасност и защита на населението и на аварийни екипи за поддържане и отстраняване на аварии.

Правителството ще отпусне средства за Рилския манастир (ВИДЕО+СНИМКИ)

В светлата част на денонощието - от 6.00 часа до 18.00 часа, се допускаше преминаването и на превозни средства, обслужващи Светата Рилска обител, както и на автомобили на собственици на търговски обекти в участъка и на постоянно живеещи в населеното място Рилски манастир.
Достъпът до Рилския манастир се контролира от "Пътна полиция".

Източник: БТА