Редица инициативи подкрепят пациенти, възрастни хора, медици, деца, хора в нужда

"TimeHeroes е най-голямата доброволческа платформа в страната", каза Благовеста Николова, изпълнителен директор на организацията.

Тя сподели, че доброволческта платформа съществува от 2012 година и целта й е да свързва хората, които искат да помагат, с каузите, които имат нужда от подкрепа.

Според нея има голяма нужда от такова средство за комуникация и то се радва на голям успех и има одобрението на хората, с които се работи, като всяка публикувана кауза, инициатива, свързана с доброволчество, щателно се проверява, защото има доста изисквания, за да може да се проведе.

В предаването Светла Паркър от каузата за безплатен обяд на медици и доброволци на първа линия заяви в предаването, че е стартирала инициативата през ноември миналата година след неприятно лично преживяване, свързано с COVID.

След като е видяла какво се случва в  COVID отделенията, тя е решила да помогне по някакъв начин на медиците, които изнемогват.

А доброволецът Калоян Пройчев създава субтитри за филми в полза на хора с нарушен слух, защото иска да ги накара да се усмихнат, да се почувстват добре.

Мая Найденова пък инициира "Бъди добър! Прави добро", чрез което се осигурява Великденска трапеза на пенсионери в нужда в област Враца.

Бизнесменът и инициатор на благотворителни кампании Стефан Чолаков се занимава с благотворителност от дълго време и подпомага хора в нужда, болни, нуждаещи се от скъпо лечение.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.