Стремително продължава да расте и броят на смъртните случаи

Близо 50 хиляди нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в Турция - рекорд от началото на пандемията. Над 200 души са починали, съобщиха здравните власти. Новозаразените са 49 584.

Турция ще започне да прилага ваксината на Pfizer/BioNTech

Стремително продължава да расте и броят на смъртните случаи. Починали са още 211 човека, с което общият им брой вече е 32 667. Регистрираните заразени са общо 3 579 185. Турция е осма в света по този показател.

Турция разработва интраназална ваксина срещу COVID-19

Заради рязкото нарастване на случаите на коронавирус в страната, турската Дирекция по религиозните въпроси (Диянет) отмени общите молитви (теравих намазъ), които се провеждат в джамиите по време на постите през свещения месец Рамазан всяка вечер след ифтара. Преди това правителството бе обявило, че през Рамазана ресторантите ще бъдат затворени, но джамиите ще бъдат отворени за общите молитви.

РЕКОРД: Над 15 000 нови случая на коронавирус в Турция

Няма официално съобщение, но се чуват твърдения, че заради ситуацията с разпространението на коронавируса в Турция е възможно да се премине към пълен локдаун. Експерти изразяват опасения, че има риск в страната да се повтори италианският сценарий от миналата година.

Източник: БТА