Страната разчиташе на ваксината "КоронаВак" на китайската компания Синовак

Турският здравен министър Фахреттин Коджа каза, че Турция ще започне да прилага ваксината на Pfizer/BioNTech до няколко дни, предаде Анадолската агенция.

Той посочи пред репортери, че до момента страната е получила 2,8 милиона дози от тази ваксина, като до десетина дни ще разполага с общо 4,5 милиона дози от ваксината.

Австрия преговоря за закупуване на руските ваксини "Спутник V"

Ваксината ще се прилага на тези, на които е дошъл редът за ваксинация. Министърът посочи, че ако човек откаже да бъде ваксиниран с ваксината на Pfizer/BioNTech, ще има възможността да избере ваксината на китайската компания Синовак.

Досега в рамките на ваксинационната кампания в Турция, започнала на 14 януари, в страната се прилага ваксината "КоронаВак" на китайската компания Синовак.

Коджа заяви още, че разпространението на мутации на коронавируса в страната нараства с всеки изминал ден. Той каза, че сега 75 процента от регистрираните нови случаи са причинени от мутации на вируса. Коджа уточни, че става дума най-вече за британския вариант на коронавируса. Министърът напомни, че тъй като този вариант е по-силно заразен, е необходимо да се избягва стоене в затворени пространства, в които има много хора, и най-вече да се избягват близки контакти.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА