Това обяви кметът на града Здравко Димитров

„Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между „Кукленско шосе” и „Коматевско шосе” ще бъдат завършени до 24 април и фирмата изпълнител ще спази предварително определените срокове от АПИ и Община Пловдив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с директора на Областно пътно управление – Пловдив инж. Атанас Ташков, инспектор Георги Димкин – сектор „ПП – КАТ“ при ОДМВР и инж. Гинка Маринова, представители на фирмата изпълнител – „Европейски пътища“ АД. В срещата взеха участие зам.-кметовете по транспорт и по строителство – Тодор Чонов и Пламен Райчев, съобщават от пресцентъра на Община Пловдив.

Пускат движението в ремонтирания 6 км участък от „Тракия“ (ВИДЕО)

Веднага след великденските празници предстои да започне третият етап от ремонта – от „Коматевско шосе” до „Пещерско шосе”. „Поискахме от фирмата да раздели ремонта на лотове, за да не се предизвиква затрудняване на трафика и натоварване на движението в града, както се случи в средата на март при изпълнението на участъка от „Кукленско шосе” до разклона на квартал „Коматево” и Първенец“, обясни Здравко Димитров. По негово настояване близо 6-километровата отсечка ще бъде разделена на два лота – от „Коматевско шосе” до „Пещерско шосе” и от „Пещерско шосе” до кръговото за Пазарджик.

По време на срещата бяха обсъдени и възможните маршрути, през които ще бъде пренасочено движението, така че да не се натоварва трафикът в града. Транзитният тежкотоварен трафик ще бъде изведен от града чрез обходни маршрути, за което ще бъдат поставени и съответните указателни табели.

Ремонт на път в Пловдив скара институциите