Кметът на града ще иска обяснения от АПИ

Транспортен хаос доведе до скандал между институции в Пловдив. Проблемът е в ремонта на Околовръстното шосе, който създава огромни задръствания. Кметът на града заяви, че проектът не е съгласуван с общината и ще иска обяснения от АПИ.

Втора поредна сутрин километрични колони от автомобили и камиони задръстват и блокират движението по ключовите булеварди на влизане от Околовръстното. Полицейски екипи регулират движението в пиковете часове и пренасочват трафика по заобиколни маршрути.

Приключи ремонтът на участък от Околовръстния път на Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стотици служители на фирми, разположени на Околовръстното, се оказаха без достъп до работните си места.

Кметът на Пловдив заяви, че затварянето на Околовръстното не е съгласувано с общината, поиска Пътната агенция да преразгледа цялостното затваряне на отсечката и определи като абсурден срокът за ремонта 15 май. 

„Не, няма как да съм съгласен, след като в Пловдив асфалтираме кръстовищата вечер.  Асфалтираме улици вечер. Отиваме в София, в АПИ, да съкращават сроковете наполовина за ремонта”, закани се Здравко Димитров.

От фирмата-изпълнител обясниха, че работят поетапно и последователно.

„Ние ще ускорим и ще направим всичко възможно обектът да се приключи за по-кратък период”, увери инж. Гинка Маринова, директор „Строителство” към „Европейски пътища”.

Ремонтът на затворената отсечка трябва да продължи до средата май. Той струва на държавата 25 милиона лева и първите два километра вече са готови и пуснати.