Премиерът отново коментира парламентарния вот

Премиерът Бойко Борисов обяви, че страната ни се е предоговорила за ваксините и през април, май и до средата на юни ще получим 2 700 000 дози от препарата на Pfizer.

„Май месец - с вече ваксинирани над 3 милиона и оздравели, ще имаме колективния имунитет”, прогнозира премиерът, като заяви, че е много радостен след договореното в петък. 

Любомир Киров: Броят на имунизираните скача, когато общопрактикуващите лекари получат ваксини

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари.

Борисов обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според премиера в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

 

От различни строителни обекти в Южна България Борисов подчерта, че ГЕРБ е първа политическа сила, защото хората одобрявали това, което се върши. Първата спирка на Борисов беше разширението на Околовръстното в Пловдив. Като основна тема между строителството и ремонтите обаче влязоха изборните резултати.

„ГЕРБ  е отличник на изборите. Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила. Омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най-щастливи ще са да не се явим на избори”, подчерта лидерът на партията. 

 

 

След Пловдив премиерът провери и ремонта на пътя Раковски - Брезово. Той свързва Пловдив с Павел баня. Заедно с министрите на спорта и здравеопазването Борисов разгледа и новата спортна зала в село Тополово.

Борисов посети и манастира "Света Петка Мулдавска”. Там темата за изборите беше изместена от любопитството за ценностите на храма. В манастира се извършва реставрация на едно от скривалищата на Васил Левски.

За манстира бяха отпуснати 800 хиляди лева за изграждане на водопровод. Преди години там  възникна пожар и именно липсата на достатъчен воден ресурс забави потушаването му.