Не е изключена и намесата на вътрешен човек

Маскирани и въоръжени нападатели откраднаха крупна сума от инкасо кола на магистрала „Струма” в сряда. Това стана на бензиностанция край Перник. По непотвърдени данни грабителите може да са взели до половин милион лева.  

Нападателите са били четирима. Грабежът е станал пред очевидци и е записан на охранителни камери. Единият от мъжете от инкасо автомобила е бил ранен леко, след като е получил удар в лицето.

"В случая нападателите са били с дългоцевно оръжие, срещу което не винаги може да се осигури достатъчно ефективна защита. Загубата от отнети инкасирани суми, е компенсирана изцяло, без никакво забавяне. Нашият колега, пострадал при инцидента, е прегледан и изследван в болнично заведение, резултатите от което показват, че състоянието му в момента е задоволително", заявиха от охранителната фирма.

Въоръжени отмъкнаха половин милион от инкасо автомобил (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

 

Според разследващите нападателите са избягали в посока Дупница, като издирването им все още продължава. Криминалисти твърдят, че не е изключено зад грабежа да стои добре организирана престъпна група, извършвала подобни престъпления и в миналото. Една от версиите е, че е замесен и вътрешен човек.

„Ако си спомним случаите на инкасови обири от последните десет години, винаги в една такава ситуация се разследва и участие на вътрешен човек - било то с информация, или като съдействие”, коментира в студиото на „Здравей, България” експертът по охрана и сигурност Здравко Дерелиев.

ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ: Откраднаха 1 млн. лева от инкасо автомобил в Перник (ВИДЕО)

 

 

Според него случаят от вчера много наподобява въоръжения грабеж, станал през декември, отново на инкасо автомобил и в района на Перник.

„В двата случая говорим за фирми, които са най-големите в бранша и осъществяват тази дейност професионално и ежедневно. Автомобилът е както трябва да бъде, както беше и в първия случай”, добави Дерелиев.

По думите му, ако органите на реда се задълбочат да търсят приликите между двата грабежа, вероятно по-бързо ще стигнат до извършителите.

Повече гледайте във видеоматериалите.