Кой ще вземе златото за поддържаща женска роля?

„Глен Клоуз е една от любимите ми актриси, но естествено искам наградата да отиде при Мария”. Това каза в студиото на NOVA актьорът Асен Блатечки.

Юлиан Костов: Постижението на Мария е нечувано за България

„Нека е ясно едно - сред номинираните тази година, нито едно друго име не генерира толкова заглавия и интерес, колкото това на Мария Бакалова”, заяви PR експертът Ива Екимова.

 

 

Актьорът Юлиан Костов също се включи в разговора.

„Мария ми разказа, че ако спечели тази награда ще може да направи големи неща. Звезда е да характер, а не нещо свързано с успехите”, смята той.

 

 

Номинации в категорията най-добра поддържаща женска роля: 

Аманда Сийфрид е звезда от миналия век в "Манк". Глен Клоуз е ексцентрична и мрачна жена в класическата история за американската мечта "Елегия Хилбили" 

Мария Бакалова е звездата в шумната комедия „Борат 2”. Оливия Колман е дъщерята в психологическата драма "Бащата” 

Юн Ю-джун е любяща баба в полубиографичната драма "Минари".

Часове преди "Оскарите": Мария Бакалова с ексклузивно интервю за NOVA

 

 

Номинации в категорията най-добра поддържаща мъжка роля:

Тази година от един и същи филм Академията излъчи двама актьори. Въпросът сега е кой е по-добър? Даниел Калуя е разстреляният от ЦРУ радикален марксист и лидер на черната политика в Америка Фред Хамптън, а Лакийт Станфийлд е предателят във филма на Шака Кинг "Юда и черният месия".

Лесли Одъм младши е поп звездата от 60-е Сам Кук в "Една нощ в Маями". Пол Раджи играе глух ветеран от войната във Виетнам с проблеми със зависимостта в "Без звуци в живота". Саша Барън Коен е радикален ляв активист в "Процесът срещу Чикаго 7". 

 

 

Номинации в категорията най-добра женска роля: 

Андра Дей влиза в образа на джаз легендата Били Холидей в "Съединени американски щати срещу Били Холидей". Вайола Дейвис играе още една американска легенда - "Ма Рейни: Майката на блуса".

Ванеса Кърби създава трогателен портрет на скръбта в "Да намериш отново себе си". Кери Мълиган поема пътя на отмъщението в "Момиче с потенциал". Франсис Макдорманд изгражда интимен портрет на пътуващите животи в „Земя на номади”.

 

 

Номинации в категорията най-добра мъжка роля:

Антъни Хопкинс се потапя в мрака на деменцията в "Бащата". Гари Олдман е Херман Манкевич, сценарист на един от най-великите филми на всички времена „Гражданинът Кейн“ в "Манк".

Риз Ахмед създава трогателен протрет на музикант, който губи слуха си в  "Без звуци в живота". Стивън Юн е патриарха на семейство имигранти в „Минари".

Чадуик Боузман и последната му роля в свирепата опера на стръст и болка в "Ма Рейни: Майката на блуса".

 

 

Номинации в категорията най-добър режисьор: 

Емералд Фенъл за "Момиче с потенциал”. Дейвид Финчър за "Манк". Лий Айзък Чънг за "Минари". Клои Джао за "Земя на номади" и Томас Винтерберг за "Още по едно".

 

 

Номинации в категорията най-добър филм: 

"Бащата" - бруталният мрак на деменцията. "Без звуци в живота" - и спираловидния капан на тишината. "Земя на номади" - един интимен протрет на пътуващите животи. "Манк" - и виртуозната ода за алчния и безмилостен Холивуд. "Минари" - анатомията на имигрантския живот. "Момиче с потенциал" - трилърът на отмъщението.

"Процесът срещу Чикаго 7" и бунтът на недоволството, който все още безпокои Америка и "Юда и черният месия" - наелктризираща драматизация на расовата несправедливост.

 

 

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА НАГРАДИТЕ "ОСКАР" ЧЕТЕТЕ ТУК