Починалите през последните 24 часа са 3689

Индия отчете най-висока смъртност, свързана с коронавируса, за 24 часа от началото на COVID пандемията, само ден след като стана първата държава, в която са установени над 400 хиляди нови случая на зараза за едно денонощие, предаде Би Би Си.

ЗА ПОРЕДЕН ДЕН: Индия с рекорден брой смъртни случаи на болни от COVID

Починалите през последните 24 часа са 3689, сочат данните на здравното министерство.

От началото на пандемията в страната са регистрирани общо 19 милиона случая на коронавирус, а броят на починалите надхвърли 215 хиляди, като се смята, че реалният им брой е много по-висок.

Експерти посочват като причина ниските нива на тестване и това, че много хора умират в домовете си, особено в селските райони.

В лечебните заведение има остър недостиг на легла и кислород. До момента повече от 40 държави са изпратили помощ. Днес пристигна поредна пратка с медицинско оборудване, включително инсталации за кислород, от Франция и Германия.

САЩ ограничават пътуванията от Индия, СЗО препоръча ваксината на Moderna

В събота трябваше да започне мащабна кампания за COVID ваксинация и на хората под 45 години, но се съобщава, че в много от щатите има недостиг на ваксини. По данни на здравното министерство на страната първа доза са получили близо 85 хиляди души във възрастовата група между 18 и 44 години. 

Източник: БНР