Йордан Лечков: Само БФС остана независим орган

В Българският футболен съюз ври и кипи. Подават се оставки, после се оттеглят, а Европа дори не разбира какво точно се случва у нас.

"Аз спазвам правилата и логиката. Беше поискана оставката на Боби Михайлов, а преди това ние бяхме подготвили програма, която да представим на правителството. Но държавата оттегли доверието си от Борислав Михайлов, което беше нарушение на процедурите и вмешателство в една независима организация", това каза в "Неделята на NOVA" вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

Според него Боби Михайлов е бил разумен и се е оттеглил. През изминалата година и половина Михаил Касабов нелигитимно изпълнява длъжността президент на БФС, а по устав това би трябвало да бъде първия вицепрезидент - Йордан Лечков.

Самият той заяви, че не е искал да става президент на БФС, нито в бъдеще иска да се кандидатира за този пост.

Лечков категорично заяви, че като част от семейството на УЕФА, БФС комуникира постоянно с организацията и няма опасност от санкции заради неуредиците, които се случват в Българския футболен  съюз.

Вицепрезидентът на БФС подчерта, че редовен когрес е предвиден през 2022 година и ако някой иска някой извънреден конгрес, тряба да събере подписи и да инициира такъв.

Той заключи, че най-важно е да се промени Законът за финансиране на всички спортове.

Вижте повече във видеото.