Огледът продължи часове, защото колата буквално беше смазана между два тира

Задържаха за 72 часа и повдигнаха обвинения на шофьора на тира, предизвикал катастрофа с четирима загинали, съобщават от прокуратурата.

Трагичният инцидент стана в събота, малко след 16 часа, на главен път Е-79, край монтанското село Долна Вереница. 29-годишен шофьор на тир с българска регистрация, при навлизане в остър завой, загубил контрол над управлението, буквално препречил пътя и ударил лека кола, която пътувала в насрещната посока. Зад нея се движел друг камион. Последвал удар между колата и втория камион. 

При първоначалния оглед бяха открити телата на трима загинали в лекия автомобил – 62-годишният водач и 59-годишната му съпруга от видинското село Ружинци, които са пътували на предните 2 седалки и 46-годишна жена от Белоградчик, която била на задната.

Четирима загинаха при тежката катастрофа пътя Монтана-Видин

В хода на огледа около 4 часа след катастрофата обаче се оказа, че между седалките има още една жертва – 22-годишна жена от Белоградчик. Огледът продължи часове, защото колата буквално беше смазана между двата тира, пътували в две противоположни посоки. 

Водачът на турския камион беше транспортиран в болница заради нараняванията, които получил. Няма опасност за живота му. Водачът на българския тир беше задържан първоначално за 24 часа.

Пътят остана затворен повече от 8 часа. Затруднение за освобождаването му създаде и товара в единия камион, за който имаше опасност да се преобърне от обствената си тежест. Това наложи първо да бъде претоварен и едва тогава да бъде преместен, за да се освободи движението.