Той разказа защо се притеснява за живота си и този на неговите близки

Заплашиха журналиста Мохамед Халаф заради публикации в социалните мрежи. В ефира на „Неделята на NOVA” той разказа защо се притеснява за живота си и този на неговите близки.

Спортен журналист получи заплаха за убийство с пистолет в ефир (ВИДЕО)

„От 20 години – откакто започна войната в Ирак и аз започнах да я коментирах, започнаха и заплахите от различни страни. Те идват от хора, свързани с различни български партии и политици. Най-големите и неоправдани заплахи са от арабската общност. Те считат, че злепоставям техните страни”, сподели Халаф.

Според журналиста, той не е единственият, който е заплашван от арабския свят. Халаф обаче не смята да спре с коментарите си. Най-страшната заплаха, която е получавал, била от член на криминалния контингент, който получил висока сума пари, за да го сплаши.

„Той дойде да ми разкаже, че са му платили да ме заплашва. Той ме предупреди, че друг няма да пренебрегне тази сума. Аз сигнализирах българските институции и имаше разследване. Тези хора смятат, че живеят в един измислен свят, където техните ценности са валидни в една демократична държава. Бях заплашван и, след като разкрих една афера. Имаше една публикация във „Франс прес”, която не беше забелязана в България. Тогава също ми бяха отправени заплахи”, сподели журналистът.

Той подчерта, че през годините винаги се е стараел да бъде обективен и да показва всички гледни точки. Избягвал да дава оценка. Последните му публикации са свързани с конфликта между Израел и Ивицата Газа.