Това се случва в Благоевград, целта е да има такива в цялата страна

За първи път поставиха автомат за презервативи, тампони и дамски превръзки у нас. Той е поставен през месец април, но шестте момичета, които стоят зад инициативата тепърва започват. 

"Идеята ни дойде от това, че сме били извън ългария и сме виждали такива машини", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Албина Томова, отговорник продажби към проекта

Тя информира още, че са в процес на преговори, за да се получи финансиране за проекта.

Симона Гълъбова, отговорник по финансовите задачи към проекта, смята, че всяко момиче е имало нужда спешно от санитарни продукти. За нея е важно да се улесним достъпа и да се разбие стигмата върху тези продукти и върху сексуалността като цяло.

Симона допълни, че има желание да се изнасят образователни лекции в училищата за сексуалното здраве, а са насърчени от подкрепата на хората в Благоевград.

София Широканска, отговорник по маркетинга към проекта, също допълни, че началото е било в Американския Университет в Благоевград, но искат да има във всеки град в България, а малки вендинг машини ще се поставят и в училища.

Тя информира още, че, освен машините, се разпространява  информация за продуктите, за сексуалното здраве, за да се помага за образованието в това отношение.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.