Случаят е от Плевен

Полицията в Плевен задържа мъжа и жената, посегнали на дарителска кутия със средства за болно дете. Престъплението бе извършено преди три дни в магазин, а крадците бяха заснети от охранителни камери. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

36-годишният Александър от врачанското село Попица е криминално проявен. Той и 49-годишната му приятелка от Балчик бяха заснети да отмъкват кутия с дарения за малката Велина от Бургас, която от четири години се бори с тумор в мозъка.

Съучастничката на Александър също е криминално проявена. При кражбата тя отвлича вниманието на служителите, а мъжът, който има увреждане на крака, прибира кутията.

"Имаше доста средства в кутията. Не мога да кажа колко точно, защото те са заключени. Никой не е очаквал такова нещо. Това е възмутително", каза управителката на магазина Камелия Дишева.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Посегнаха на кутия с дарения за болно дете (ВИДЕО)

И двамата участници в кражбата са направили самопризнания. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

Кампанията за спасяването малката Велина от Бургас продължава вече четири години.

"Диагнозата е нискостепенен рак, за който не може да се реагира по никакъв начин, освен оперативно", каза майката на Велина Владислава Демерджиева.

В момента детето и майка му са в Истанбул за поредната терапия. Престоят им в клиниката е много скъп.

"Само лекарствата за двуседмичен престой струват 1250 лв. После са всички други разходи. Те не могат да се справят сами и затова разчитат на дарения", заяви Мария Лазарова, инициатор на кампанията в Плевен.