Както в реалния живот, така и в дигиталния, има правила за безопасност

Управлението на семейния бюджет понякога е задача с много неизвестни. Особено в периоди на икономическа криза, не всяко семейство може да гарантира редовни приходи в семейния бюджет.

Тогава съвсем логично се появява нуждата от взимане на пари назаем или теглене на бърз кредит. Най-лесно е това да се случи онлайн, но основният въпрос, който притеснява потенциалните потребители е “Безопасно ли е да искаме кредит по интернет”.

Както в реалния живот, така и в дигиталния, има правила за безопасност, които, ако спазвате, ще се радвате на безпроблемно обслужване и качествени услуги.

Кой дава пари на заем онлайн

Първо проверете каква е институцията, от която ще теглите кредит. Тя трябва да е добре наложена на пазара, известна и с официална регистрация в регистъра на БНБ за небанкови финансови институции.

Това лесно се проверява в сайта на компанията. Нека вземем за пример Easy Credit. Информацията за компанията се намира лесно в секцията Често задавани въпроси, а в края на страницата се вижда както адресът на регистрация, така и ЕИК и материално отговорните лица.

Ясни ли са условията, при които ще се тегли бърз кредит

Взаимоотношенията между институцията, която дава пари на заем онлайн и клиента трябва да се основават на взаимно доверие и прозрачни условия. Добрите компании предлагат например кредитен калкулатор, с който да пресметнете лесно вноските при взимане на бърз кредит само с лична карта например.

На сайта трябва да има и ясно разписани лихвените проценти, ГПР и срока на кредита.

Отделете време и прочетете публикуваната информация. Това ще ви даде ясна представа за условията, по които ще вземете пари назаем онлайн.

14-дневен срок за отказ от кредит

Това е право, гарантирано на всеки клиент от европейското законодателство. Проверете дали вашият кредитен партньор е обяснил това на сайта си или напротив, направил е всичко възможно да скрие тази информация от вас.

В сайта на Easycredit например тази информация е лесно откриваема в секция Често задавани въпроси.

Препоръки от приятели

Не на последно място, съобразете се с мнението на околните. Ако почти всички са чували за кредитния консултант, на който сте се спрели, явно става дума за утвърдена фирма с дългогодишен опит, на която можете да се доверите за теглене на онлайн заем или бърз кредит само с лична картa.