Това заяви лидерът на „Има такъв народ” във Facebook

„Когато Недялко Недялков, Стойчо Стойчев, Антоанета Христова, Валерия Велева, Татяна Буруджиева, Румяна Коларова, Нидал Алгафари, Огнян Минчев, Стъки и още много други знайни и незнайни воини на свободното слово, поставено в услуга на ГЕРБ, когато всички тези прекрасни хора започнат да говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че съм постъпил правилно”. Това обяснява Слави Трифонов с пост във Facebook.

Той „искрено благодари и на социологическите агенции, въпреки че не познаха нищо на предишните избори”.

„Сега те отново гордо доставят информация на всички, които пожелаят. Сега мога да ви кажа какво ще извадят социолозите горе-долу след една-две седмици. Ще извадят следното: „Вследствие на това, че Слави Трифонов отказа да се кандидатира за депутат, подкрепата към „Има такъв народ” ерозира и спада”, допълва лидерът на „Има такъв народ”.

Трифонов заявява, че сега не може да бъде сигурен с колко процента ще спадне подкрепата, „но познавайки социолозите и техния манталитет, ще е между два и пет процента”

„А на истината, на тази истина, в която е силата, не ѝ пука за всички имена, които споменах. Тя ще стане ясна във вечерта на изборите”, завършва той.

Коментар по темата направи политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на предаването "Пресечна точка" по NOVA. Той заяви, че за него продължава „да бъде отстъпление” решението на лидера на „Има такъв народ” да не участва в листите на партията за предстоящите избори.

„Когато един лидер на партия излезе и каже: „Аз имам претенцията да бъда алтернатива на досегашното управление, да предложа правилната алтернатива”, той застава начело на това. Не се дърпа назад и не пробутва някакви други хора на преден план. Аз не искам да казвам кое е добро, кое е лошо. Казвам какво разбират хората. Те гласуват за Слави Трифонов, а не за Тошко плюс еди кой си още. Когато Слави Трифонов не се кандидатира, предполагам, че редица от тези, които преди са гласували за неговата партия, сега няма да го направят. Аз не съм някаква врачка, да му предричам еди какво си. Казал съм отдавна - на базата на предишни избори подобни партии като неговата какво ще постигнат”, заяви доц. Стойчев.