Партиите на протеста не дадоха сигнали, че искат промяна

"Това, че един политик е направил нова партия, не го прави нов политик. БСП не е партия на статуквото, тя се бори 11 години с него. Не е честно да се твърди, че щом е бил на протеста, а не в парламента, се бори със статуквото, а ние не". Това сподели в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Георги Свиленски от БСП.

"Възмездие за нас значи виновните за това положение на държавата да отидат там, където повелява закона", така коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова за "възмездие".  

Според него безочие цари в администрацията, наследена от ГЕРБ и ОП. 

"Партиите на протеста не дадоха сигнали, че искат промяна, „Има такъв народ“ върнаха мандата при гарантирана подкрепа, те не искаха ГЕРБ да си отиде от власт. БСП трябва да гарантира сигурност в промяната", коментира той.

БСП стартира предизборната си кампания с голям концерт

По думите му в държавните администрации моделът на ГЕРБ още функционира, а трябва да бъде отстранен.

Свиленски обясни, че БСП иска отмяна на плоския данък, въвеждане на необлагаем минимум, както и горна граница за съпричастност в бюджета на хора с по-големи доходи - над 10 000 лв. 

"Ако сме първа политическа сила, очакваме партиите, които искат промяна, на масата за преговори", заяви Георги Свиленски.

Посещението на Кьовеши според него значи, че България не може да се справи с корупцията.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.