Бившият кинопродуцент обжалва присъдата си с аргумента, че правото му на защита не е било спазено

Бившият продуцент Харви Уайнстийн, осъден през март миналата година на 23 години затвор за сексуално посегателство, може да бъде екстрадиран от Ню Йорк в Калифорния, където да му бъдат отправени обвинения в изнасилване и сексуално малтретиране. 

Съдия Кенет Кейс отхвърли доводите на адвоката на Уайнстийн, че документацията за прехвърлянето му в Лос Анджелис не е изрядна и той трябва да остане в Ню Йорк, за да получи по-добри медицински грижи.

В Калифорния срещу 69-годишния бивш магнат е изготвено обвинение от 11 точки за нападения срещу пет жени, извършени между 2004 г. и 2013 година.

Бившият кинопродуцент обжалва присъдата си с аргумента, че правото му на защита не е било спазено. Жалбата му бе внесена във Върховния съд на щата Ню Йорк.

Междувременно през лятото започват снимките на първата холивудска продукция, посветена на скандала с бившия продуцент.

Харви Уайнстийн обжалва присъдата си и поиска нов процес (ВИДЕО)

Филмът "Тя каза" е по едноименната книга от 2019 г. за разследването на в."Ню Йорк таймс" за обвиненията в сексуални посегателства от страна на Уайнстийн.

Кери Мълиган и Зои Казан са във финална фаза на преговорите да изпълнят ролите на журналистките Меган Тоухи и Джоди Кантър, авторки на книгата и лауреатки на награда "Пулицър" за статиите си от октомври 2017 г.

В тях те разкриха аферата с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, обвинен от близо сто жени от шоу бизнеса в сексуални посегателства, извършвани в продължение на години.

Скандалът с един от най-влиятелните някога продуценти в Холивуд бе представен в няколко документални филми и вдъхнови игрални филми и тв предавания, но продукцията "Тя каза" ще е първият игрален филм, основан на обвиненията срещу продуцента.
Режисьор ще е германката Мария Шрейдер.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.