Мъж с пистолет нахлу в банков клон посред бял ден

Въоръжен грабеж бе извършен в банка в Дупница. Мъж с пистолет нахлу в банков клон посред бял ден и успя да отнесе малка сума пари. Той е стрелял, след като служителка успяла да го заключи, докато се е намирал в паричния салон.

По информация на NOVA задържаният e 40-годишен бивш служител на МВР. Напуснал е системата преди около година. Син е на общински съветник. 

Преди да избере къде точно да действа, мъжът е обиколил няколко банки в центъра на Дупница. Попаднал в клон, в който няма въоръжена охрана и щом забелязал това, извадил пистолет.

„Успял да влезе в помещението, където е касата, като е блъснал и ударил служителката. Тя обаче го е заключила в касата и той след това използвал оръжие, за да напусне помещението”, обясни Анета Стоева от Районната прокуратура.

Стрелба при въоръжен грабеж в банка в Дупница

Мъжът е избягал от банката, минавайки покрай детска площадка и се отправил към градската градина.

„Подгонили са го някакви момчета. След това са дошли и полицаи”, каза Росен Димитров, мениджър на охранителната фирма.

Мъжът е задържан 2 часа след обира в поляна край един от кварталите в Дупница. А от полицията подчертаха смелостта на служителката, заключила мъжа при касата.

„Изключително смела постъпка. Поздравявам я, справила се е добре със ситуацията”, каза Михаил Джаджаров от РПУ – Дупница.

Задържаният е на 40 години. Все още не е ясно дали е криминалнопроявен. Засега ще остане в ареста за 24 часа.

Очаква се утре прокуратурата да му повдигне обвинение.