Мъжът се заселил в България през 2018 г.

Съдът в Добрич осъди на 10 години затвор и глоба от 3500 лв. 63-годишен френски гражданин за блудство с малолетни момичета у нас.

Мъжът се заселил в България през 2018 г. и заживял в къща под наем в село в Община Балчик. Там се запознал с българско семейство, което започнало да му помага в домакинството срещу заплащане. Така, мъжът се запознал и с племенниците на мъжа - деца на възраст между 9 и 11 години, съобщиха от прокуратурата.

Постепенно те се сближили. Той започнал да ги разхожда, водел ги на различни места и ги черпел. Момиченцата започнали да гостуват и в дома му. При срещите им децата понякога били придружавани от семейството, но често французинът ги взимал с автомобила си и оставали насаме.

Майка преби до смърт 2-годишното си дете

През коледната ваканция на 2019 г. посещенията на децата в дома му зачестили. Станало ясно, че мъжът започнал да блудства с тях през януари. Той дори заснел част от посегателствата си.

Едно от децата разказало на учителката си за случилото. Тя споделила това с директорката на училището, която подала сигнал в полицията. При претърсване в дома са намерени и файлове с порнографски материали. Мъжът има криминална регистрация във Франция за отвличане на малолетно лице и за подкупване на непълнолетно лице.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Млад мъж преби приятелката си и я ограби