Целта е да се намали рискът от пренасяне на варианта Делта, който бележи ръст в Обединеното кралство

Полша въвежда задължителна седемдневна карантина за пътници от Великобритания в опит да ограничи разпространението на варианта Делта на коронавируса, заяви днес здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

Във Великобритания в момента има ръст на новите случаи на COVID-19, дължащ се на по-заразния вариант Делта, открит първо в Индия.

Moderna започва изпитвания за иРНК ваксина срещу ХИВ

Взетите днес решения за пристигащите от Великобритания целят намаляване на риска от пренасяне на варианта Делта от зона с повишен риск, обясни здравният министър Адам Неджелски, цитиран от полската информационна агенция ПАП. "Трябва да се погрижим за гражданите си и тяхната сигурност", каза министърът.

Нова разновидност на коронавируса откриха в Бразилия

Говорителят на здравното министерство Войчех Андрушевич съобщи, че от утре пътниците от Великобритания ще бъдат задължени да преминат през седемдневна карантина, дори да са дали отрицателен тест за коронавирус преди влизане в страната. Ще се изисква и да се тестват за COVID-19 след изтичане на седемдневната карантина.

Карантинните правила няма да се прилагат за напълно ваксинираните пътници, написа Неджелски в Туитър в отговор на въпрос на журналист.
По-строги правила вече бяха прилагани за пътници от Бразилия, Индия и Южна Африка.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА