Сметката му била едва 37,93 долара

Клиент на бар в американския щат Ню Хемпшър остави бакшиш от 16 000 долара при сметка от 37,93 долара, съобщи ЮПИ.

Посетител на заведение в градчето Лондондери си поръчал два хотдога, няколко коктейла и пържена туршия, след което поискал сметката.

Барманката Мишел Маккъдън била изумена, когато видяла, че мъжът оставил бакшиш от 16 000 долара. Той платил с кредитна карта. След като уредил сметката, клиентът три пъти повторил: "Не харчете всичко наведнъж". Това направило силно впечатление на барманката, която погледнала бележката от банковия терминал и останала шокирана.

Сервитьорка получи бакшиш от 2000 долара на Коледа

"Искам да ви дам тези пари, защото работите много", казал клиентът, който не бил сред редовните посетители на бара в Лондондери, Ню Хемпшър.

Смутената барманка Маккъдън веднага извикала собственика Майк Cарела. Той решил, че клиентът е искал да остави бакшиш от 160 долара, но случайно е натиснал още две нули при плащането с кредитна карта. "Не, сумата е 16 000 долара", бил отговорът.

Служителите в бара обичайно поделят бакшишите от деня. Сумата от 16 000 долара ще си разделят 8-те души от персонала, които са били на смяна при посещението на щедрия клиент. Те обещават да заделят пари и за работниците в кухнята.

Съвестен келнер върна на клиентка изгубен чек за 424 000 долара

Източник: БТА