Мярката влиза в сила от полунощ

Австралийските власти наредиха днес да се поставят под карантина четири квартала в центъра на Сидни в опит да овладеят разпространението на „Делта” варианта на COVID-19. Мярката влиза в сила от полунощ, предаде Франс прес.

Общо 65 души са дали тази седмица положителни проби. Всички са свързани с шофьор, карал екипажи на различни авиокомпании от летището на Сидни до хотелите, където да бъдат поставени в изолация.

Започва масово търсене на нови мутации на COVID-19 в страната

Министър-председателят на щата Нов Южен Уелс, където се намира Сидни - Гладис Береджиклян, разпореди всички живеещи или работещи в кварталите, където през последните две седмици са открити нови случаи, да не излизат от жилищата си.

Рестрикциите обхващат и служителите, работещи в деловия квартал поради опасения, че те могат да разпространят вируса в целия град, заяви Береджиклян. Хората под карантина ще могат да излизат навън само когато наистина се налага - например за да купят храна или ако не могат да работят дистанционно.

Починали от COVID-19 имали увреждания, типични за Алцхаймер

От сряда жителите на Сидни нямат право да напускат града и мярата бе удължена до 2 юли, тъй като следи от вируса бяха открити в отпадните води на град Бърк, на около 9 часа път с кола от Сидни.

От началото на пандемията Австралия е регистрирала под 30 000 заразени и по-малко от хиляда жертви при население от 25 милиона души.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА