Те се борят за подкрепата на 400 гласоподаватели

Брат и сестра се изправиха един срещу друг за кметския стол в шуменското село Цани Гинчево. В селото има една секция с една машина, а кандидатите за кмет са общо трима. Те се борят за подкрепата на 400 регистрирани гласоподаватели.

За Иванка Иванова това е второ явяване на кметски избори, за брат ѝ Иван Иванов също. Сестрата вижда стратегия на партията, която го е издигнала брат ѝ срещу нея.

„Не одобрявам политиката – разделяй и владей. Враждата между роднини. Това им беше целта – първо аз се кандидатирах, те изчакваха последния момент, за да видят кой ще излезе първо на сцената”, смята Иванова.

Иванка признава, че има конфликт с Иван, но той не е на политическа основа.

„За мене не е лично и не е било очаквано, че тя ще се кандидатира, дори не знаех допоследно. Така се случиха нещата. Пожелах ѝ успех”, сподели Иван Иванов.

Агитацията обаче в един момент се оказала сложна: „Между роднини е трудно – не могат да разделят брат и сестра. Гласоподавателите ще кажат”, обясни Иванов.

„Не съм агитирала много роднините си. Оставям ги те да решат”, каза Иванова.

Гласоподавателите в селото се справиха с машинния вот, но остана политическият анализ на ситуацията. Независимо от резултата, кандидатите са готови да започнат работа за подобряване на селото още от понеделник.