Бившите управляващи обвиниха кабинета, че довършването й се превръща в химера

Бившите управляващи обвиниха служебния кабинет, че довършването на "Хемус" се превръща в химера. Бившият заместник-министър Николай Нанков твърди, че аутобанът няма да бъде завършен през 2024 година. От кабинета "Янев" са категорични – парите за деветте участъка от магистралата са осигурени до края на годината.

Паднала вишка затвори магистрала „Марица” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Министерският съвет взе решение, с което се обезпечава финансов ресурс в размер на 81 157 840 лева на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на текущите дейности по строителството на автомагистрала "Хемус" до края на 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Доизграждането на деветте участъка на АМ "Хемус" ще продължи да се изпълнява в предвидените срокове, като средствата за строителството през следващите години ще бъдат осигурени с тригодишната бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г.

Километрично задръстване на обхода на "Тракия" заради катастрофа

Същевременно средствата в размер на 490 779 500 лева ще бъдат възстановени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството в централния бюджет и ще се използват за приоритетни дейности за предотвратяване на последиците от пандемията от COVID – 19.

Правителственото решение е прието неприсъствено.