Иконата на френското кино ще трябва да плати и глоба

Съд в Арас, Северна Франция, осъди актрисата Бриджит Бардо на глоба от 5000 евро за обида на ръководителя на френската федерация на ловците, предаде Франс прес, позовавайки се на адвокатите на страните.

Бриджит Бардо - от "грозното патенце" до секссимвол (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Бардо - икона на френското кино през 60-те години на миналия век, освен това ще трябва да плати 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебните разноски в размер на 1000 евро.

Бузиос - райското кътче, открито от Бриджит Бардо (ГАЛЕРИЯ)

Съдът освен това разпореди актрисата да премахне от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция. На сайта също така трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

Бриджит Бардо: Никога не плача пред хора (СНИМКИ)

Материалът с критики към ловците е публикуван на сайта през октомври 2019 г. В него Бриджит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са "нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие", които със своите действия "тероризират животинския свят". Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като "класически пример" за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Иконата Бриджит Бардо описа живота си в книга (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Бардо не присъства на днешното съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата все пак признава, че нейният акт на критика е "донякъде груб". В същото време тя подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловците "е една от темите, които силно вълнуват французите".

Източник: БТА