"Не се избира правилно със сърце, а с разум", категорични са кандидатите за депутати

"Не се избира правилно със сърце, а с разум. Затова разчитаме да гласуват за нас избиратели, не симпатизанти, фенове. В 45-то Народно събрание се срещнахме с едно театро от страна на ГЕРБ, БСП и традиционните партии", това заяви в „Неделята на NOVA” Филип Станев, водач на листата на "Има такъв народ" в 25-и МИР-София.

Според него политиците през последните години са изпразнили от съдържание думата държавник, това разочарование отблъсна хората, но сега има събуждане и "Има такъв народ" разчита на него.

Кандидатът за депутат е убеден, че българските граждани трябва да вземат нещата в свои ръце, а политическият проект е бил създаден заради потъпкването волята на народа.

Филип Станев вярва, че доверието е най-ценната инвестиция, което е постигнал Слави Трифонов. "Това че няма да вземе държавен пост, не го прави безотговорен към проблемите на хората", категоричен бе той.

Относно следизборни коалиции и партньори, сценаристът и вече политик заяви, че всичко е в ръцете на българските граждани, като след изборите ще е ясно дали има желание за съставяне на правителство.

"Не бива да се плашим от избори", добави той и заяви, че в една демокрация е здравословно да имаш опоненти, но Корнелия Нинова е направила такива неща с партията си, че върви уверено към политическия залез. За бившия премиер Бойко Борисов Станев заяви, че е като герой от мафиотски филм.

"Служебното правителство дръпна една завеса, която показа проблемите на миналото управление", смята Филип Станев. 

В предаването Ивайло Вълчев, водач на листата на "Има такъв народ" във 2-и МИР-Бургас, заяви, че са проведени много срещи с хората и са затвърдили убеждението си, че те са много по-умни, отколкото на някои им се иска.

Той допълни, че са разбрали как няма начин да се променят нещата отвън, което е причината за влизане в политиката.

"В „Има такъв народ“ от самото начало казваме свободно мнението си, за разлика от другите партии, ние не убеждаваме хората, ние сме убедени от тях, че трябва им отговорим на техните очаквания", каза още Ивайло Вълчев.

Той разясни, че мълчанието в началото не е било мълчание, защото представителите на партията са говорили, но не там, където говорят останалите.

"При нас нещата са прагматични, говорим конкретно с хората", заключи Ивайло Вълчев.

За служебното правителство той констатира, че е показало как за кратко време може да се свърши много работа, неизвършена досега.

Целия разговор гледайте във видеото.