Изправена ли е държавата пред патова ситуация?

"Все още вярвам, че служебните министри ще управляват до 2022 г. Вървим към едно безвремие, където се очертава втори служебен кабинет". Това каза в ефира на „Здравей, България” бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Данков.

Той предупреди, че вече няколко важни решения се забавят, главно Планът за възстановяване и развитие, като те ще бъдат "взимани и реализирани от второ служебно правителство".

ЦИК обяви кой колко депутати вкарва в парламента

Дянков определи евентуални трети избори и поредно управление на служебни министри като "опасна ситуация". "Една от причините за това е състоянието на демокрацията - започваме да се притесняваме, че тя не работи добре", заяви бившият вицепремиер.

Той е убеден, че България не може да си позволи да забавя Плана за възстановяване, а ние сме единствената държава, освен Нидерландия, която все още не го е включила в решенията. Това, според Дянков, означава, че няма да получим средства по него не само тази година, а вероятно и следващата.

Той вярва, че би било добре да има редовно правителство, но не вижда как ГЕРБ или другите партии биха подкрепили един "нескопосано и прибързано представен кабинет, въпреки че в него има качествени хора".

Вижте повече във видеото.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК