Самият опозиционер излежава присъда в наказателна колония

Руската държавна прокуратура поиска днес от съда да признае Любов Собол, близък съюзник на критика на Кремъл Алексей Навални, за виновна в нарушение на рестрикциите, въведени заради коронавируса и да и наложи редица ограничения за две години, предаде Ройтерс, като се позова на адвокат на Собол.

Навални получи поздравления за рождения си ден

Прокуратурата иска от съда да разпореди Собол да не напуска дома си от 22,00 до 06,00 ч. на следващия ден в продължение на две години, да й забрани да присъства на масови прояви и политически събрания и да се явява в полицията четири пъти месечно, написа в Twitter адвокатът Владимир Воронин.

Забраниха на привърженици на Навални да участват в избори

Любов Собол вече е призната за виновна по обвинение в нарушение на противоепидемичните правила при участието си в неразрешена улична демонстрация в подкрепа на Навални по-рано тази година. Първоначално тя бе поставена под домашен арест. Няколко близки на яростния критик на Кремъл Навални, вкл. неговият брат, също бяха съдени по подобни обвинения.

Започнаха три нови наказателни разследвания срещу Навални (СНИМКА)

Самият Навални излежава понастоящем присъда от две и половина години заради нарушения на условна присъда по дело за присвояване, което според него е политически мотивирано.
Съюзниците на Алексей Навални казват, че руските власти използват закона, за да заглушат гласовете на опозицията преди парламентарните избори през септември.

Източник: БТА