Стихията се разрази в сряда вечерта

Силна буря с проливен дъжд и градушка удари района на Тервел. Получени са сигнали за десетки счупени клони и дървета по пътищата около селата в района. В Каблешково е отнесен покривът на кметството. В град Тервел ураганният вятър е засегнал покривите на жилищен блок и на училище.

Обществената сграда е застрахована и от местната администрация очакват скоро щетите да бъдат възстановени. Все още техни служители разчистват падналите клони и дървета в центъра на града. 

„Единственото радостно е, че няма пострадали хора. Минути след урагана, когато започнахме да си правим равносметка, благодарихме на Бога, че най-опасната сграда, на която е отнесен изцяло ламариненият покрив, е жилищен блок в центъра на Тервел. Ламариненото покритие се е разпръснало по най-оживената част на града. Отломките са могли да направят непоправимото”, обясни зам.-кметът на Община Тервел Дияна Илиева.

Сградата на училището е застрахована, а Илиева се надява, че щетите по учебното заведение ще могат да бъдат бързо отстранени.