Вижте каква е прогнозата за петък и почивните дни

В четвъртък, в часовете до полунощ, от северозапад ще превали и прегърми с риск от градушки. Приближаващият студен фронт е съвсем близо до крайните северозападни райони. Бури с интензивен валеж и мощна гръмотевична активност вече има в Югозападна Румъния и Сърбия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След жегата в четвъртък, в петък над страната ще преминава студен атмосферен фронт. Дневните стойности на термометрите ще се понижат осезаемо до интервала 30-35 градуса. Вятърът ще е със силни пориви от северозапад.

ЖЕГА: Температурни рекорди на много места в страната

В сила е жълт код за цялата страна. Дестабилизацията в атмосферата ще е причина за формиране на традиционните локални летни бури с интензиивен валеж за кратко време, мощна гръмотевична активност, силни пориви на вятъра и градушки. По-голяма вероятност за това ще има в южните и източните райони.

С около 10 градуса надолу ще показват термометрите и в планинските райони. Вятърът ще е със силни пориви. Очакват се бури с гръмотевици почти навсякъде из планините. Температурите в топлата част на денонощието – от 16 градуса по високите части – до около 25 в по-ниските планински масиви.

Кога да очакваме захлаждане

Около крайбрежието времето също ще е динамично – с повече облаци, локални летни бури с гръмотевици в следобедните часове. Температура на въздуха от 28 до към 31 градуса, на морската вода – в интервала 25-28 градуса. Вълнението – видимо с максимална височина на вълната до метър и половина-два метра.

Какво време ни очаква през август

Почивните дни ще са слънчеви, без валежи. Покрай преминаването на студения фронт, в събота все още ще има рехава облачност, по-видима в източните райони. Дневните температури ще тръгнат нагоре в навечерието на нова топла вълна, която ще обхване Балканите с кулминация в началото на следващата седмица.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.