Според него разговорът за трети мандат не е излишен, макар и шансовете да не са големи

„Слави Трифонов какво ни показа с всичко това, което се случва в парламента – "или ми давате цялата власт, или отиваме на избори". Да, но народът не ти е дал цялата власт. Имаш 25% от гласовете на тези, които гласуваха. Трябва да се съобразиш с останалите. В политиката подкрепата се търси. Никой не е длъжен да ти я поднесе на тепсия. Това беше провалът на ИТН. Те не потърсиха и не поискаха подкрепа". Това заяви в студиото на „Здравей, България" съпредседателят на „Демократична България" Атанас Атанасов.

„Въпросът е да се намери работещо решение, защото другото е извиване на ръце. Трябва да внимаваме, ако искаме да отговорим на обществените очаквания. Винаги съм бил твърд привърженик на пропорционалната система и парламентарното управление, защото дават възможност за представяне в парламента на най-широка периферия от избиратели. При другите системи власт може да бъде избрана с един глас и това създава напрежение”, поясни Атанасов.

Той бе категоричен, че е антикомунист по произход и убеждение. „За мен и членовете на моята партия изобщо не е леко да обмисляме вариант за това да правим нещо съвместно с БСП. Управлението на ГЕРБ ни докара до там, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръце, за да решаваме съдбата на България”, уточни съпредседателят на ДБ.  

Според него разговорът за трети мандат не е излишен, макар и шансовете да не са големи.

„От нас се иска изобщо да не обсъждаме кандидат-министрите и премиера. Вижте кого предложиха за министър-председател. Пламен Николов даде едно единствено интервю и на другия ден Facebook гръмна и българският фолклор го кръсти Сламен Николов. По-точно определение на цялата ситуация не мога да намеря”, заключи Атанасов.

Целия разговор гледайте във видеото.