Родителско недоволство заради условията, при които се лекуват децата

Хлебарки, мизерия и мухъл в детското отделение на плевенската болница. За това алармират наши зрители, лекували децата си в клиниката. В града се надигна вълна от недоволство.

Майка и деветгодишното й дете прекарват в детската клиника пет дни лекувайки стомашни проблеми на детето и се сблъскват с ужасяващи условия - хлебарки, мухъл и мръсни санитарни помещения.

Публикация в социалните мрежи на Милица Михайлова от Плевен предизвика вълна от недоволство сред родители в града. На снимките, от престоя на жената в детската клиника, се вижда при какви условия се лекуват децата в държавната университетска болница.

Милица и детето й са в стрес след прекараното време в отделението.

„Не искаше да стои там, защото го беше страх от хлебарки. До два часа през нощта ги гонех и убивах”, разказва Милица.

 

 

За лошата хигиена и липса на условия за лекуване свидетелстват и други родители от Плевен.

„Във всички стаи беше мизерия. Имаше хлебарки по леглата и стените. Обърнах се към лекарите, а те отговориха, че няма какво да направят. Обстановката е потресаваща. Гнусно е”, разказват родители.

„Това не е нормална среда за лечение, нито за работа. Не се търпи, миризмата е ужасна", споделят други родители.

От болницата коментираха темата само писмено. Според лечебното заведение не става дума за цялото отделение, а само за един приземен етаж от сградата. В момента започвал ремонт, който ще обхванел и този етаж от клиниката. А родители от Плевен, прекарали дори и ден в  отделението, са категорични, че повече няма да доведат децата си.

От държавната болница не се ангажираха в срок за приключването на ремонта. Не коментираха и другата засегната тема - хигиената.

Повече по темата гледайте във видеото