В щата отново влиза в сила изискването за носене на маска на закрити места

Мичиганският университет и Мичиганският държавен университет обявиха в петък, че ще изискват ваксинация срещу COVID-19 за всички студенти и преподаватели тази есен. Местните власти съобщиха, че възстановяват изискването за носене на маска на закрито в целия щат.

Изискването за ваксина на учащите в университета в Мичиган ще важи за всички кампуси на учебното заведение. Неваксинираните ще трябва да се тестват ежеседмично.


 
От управата на университета заявиха в съобщение, че приблизително 81% от студентите и 65% от служителите в кампуса в „Ан Арбър” вече са ваксинирани срещу COVID-19, както и 76% от служителите на Мичиганския факултет по медицина. Степента на ваксинация е по-ниска при временните служители и тези в кампусите „Диърборн” и „Флинт”.


„Появата на по-силно инфекциозния Делта вариант на SARS-CoV-2, възможността за пробивни инфекции и неспособността ни да ваксинираме малките деца налагат да засилим нашия подход за опазването на общественото здраве“, се казва в съобщението на учебното заведение.