Заплахата развълнува обществото и народните представители

Бурната парламентарна седмица завърши със сюжет, който донесе много тревоги, спорове и взаимни обвинения. Заплахата за убийство срещу председателя на парламента Ива Митева развълнува обществото и народните представители. А само за часове от ГДБОП успяха да заловят подателя.

Кой е той и какви са подбудите му?

3 септември 2021 година. Пръв в парламента за заплахата съобщава Тошко Йорданов. Закана в мейла имало и срещу майката на Ива Митева.

Часове, след като медиите научиха за заплахата, ГДБОП задържа подателя в Стара Загора. Любомир Яков, на 26. С множество криминални регистрации - за измами и кражби. Родом от село Красново, където откриваме баба му.

За никого в селото не е тайна,че Любомир е имал тежко детство - баща му ги изоставя, майка му умира. Не е тайна и, че си изкарва хляба по съмнителен начин.

Въпреки че според съседите е кротък и помага вкъщи, Любомир отдавна се сблъсква със закона. В досиeто му има телефонен тероризъм - заплашил с бомба автогара в Пловдив. Просел. Има регистрации за кражби.

Любомир успя да предизвика политическа буря в държавата като опонентите в парламента взаимно се обвиняваха кой стои зад заплахата. Вече е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа.

Повече по темата гледайте във видеото