Коя ще е датата за предсрочните парламентарни избори президентът не каза и днес

В Деня на Съединението на политическата сцена пак прехвърчаха искри. Бойко Борисов отправи обвинение, че „държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство“. Последва и отговор от държавния глава. „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”, заяви Румен Радев.

Така, само с едно изречение, Радев върна топката към Борисов, но и към главния прокурор, говорейки за негов наследник още преди края на мандата му.

Вторият рунд на политическия сблъсък започна няколко часа по-късно. Този път Борисов се обърна към Радев от Пловдив. „Откъде знаеш ти кой ще е главният прокурор? Кой ще е този? И защо за моите думите? Може за твоите да попита - за торбичките на Пламен Узунов или за всичките далавери на твоя кръг”, каза той.

Борисов обаче уточни, че не приема думите на Радев като заплаха.

В противоречие с политическите искри, държавният глава призова партиите за диалог и даде съвет на служебните си министри Кирил Петков и Асен Василев в случай, че са решили да правят своя партия. Призив към тях дойде и от Борисов.

Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

„Ако искат да бъдат полезни за обществото, не трябва да създават поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество”, посочи Радев.

„Аз пък искам да направят партия, защото докато не ги видим какво могат, тази енигма ще стои в българите. Ако може да пее, може и да управлява. Ако може да свири, ами може и да управлява”, заяви Борисов.

Борисов към Радев: Новият главен прокурор може да попита за всичките ти далавери

Коя ще е датата за предсрочните парламентарни избори президентът не каза и днес. Той обаче даде обещание към една част от избирателите. „Тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да им кажа - не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам”, заяви той.

Кой ще е последният работен ден на 46-то Народно събрание президентът Румен Радев ще обяви, след като депутатите приемат окончателно актуализацията на бюджета.