Те разгледаха доклада от временната комисия, която трябяваше да провери имало ли е полцейско насилие и незаконни подслушвания

Имало ли е незаконно подслушване на журналисти и политици по време на антиправителствените протести от миналата година – темата отново скара депутатите. На закрито заседание без камера те разгледаха доклада на временната комисия, която трябяваше да провери имало ли е полцейско насилие и незаконни подслушвания. 

На заседанието днес стана ясно, че във връзка с протестите са били подслушвани над 930 българи. Имената на 130 от тях бяха обявени в парламента. В последният работен ден депутатите изслушаха шефа на временната комисия за полицейското насилие Николай Хаджигенов. Той обвини бившите власти в покушение срещу демокрацията.

Десислава Атанасова: Няма подслушвани политици

„Сред 130-те имена, с които се сдобихме има 5 журналисти, 4-ма председатели на граждански сдружения, хора, които се занимават активно с политика. Всичко това е направено с една единствена цел – да може Борисов и ГЕРБ да запазят властта си и да използват бухалката Гешев”, заяви Николай Хаджигенов.

Хаджигенов: Факт е най-масовото подслушване на българи в новата ни история

„Рухна конструкцията и на Бойко Рашков, и на Николай Хаджигенов, и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна кампания за изборите на 11 юли, че има стотици подслушвани - политици, представители на медиите и граждани. Ако имаше нещо подобно, министърът на вътрешните работи щеше да огласи тази информация, а не да се крие удобно. Щеше да го направи и председателят на временната комисия", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.