Очаквали са да има промяна в заплащането, а сега са разочаровани

"На Фокус" днес е гневът на шампионите. Те развяха знамето на България, надскочиха физическите възможности, надскочиха пандемията и отвоюваха сребърни медали на Олимпиадата в Токио, но не можаха да надскочат начина, по който България им отвръща. Параатлетите и шампиони на България – Ружди Ружди и Християн Стоянов и служебният минисър на спорта Андрей Кузманов гостуват по темата.

Ружди Ружди споделя, че емоцията от успеха му е била за цяла България. Той спечели среброто в тласкане на гюле и донесе първи медал за България на параолимпиадата.

Ружди Ружди: Състезател игра нечестно на параолимпийските игри

Християн Стоянов пък споделя, че не иска да разочарова тези, които го подкрепят и затова има напрежение. Цял живот се готви, предишната олимпиада е била опит, тази е била главната му цел.

Българският състезател взе сребро в бягането на 1500 м в Токио.

Християн Стоянов след медала: Сега е възможността да печеля още

Очаквали са да има промяна в заплащането, а сега са разочаровани.

Те разкриха, че служебният министър на спорта ги е изслушал и им е отделил доста време.

Самият Андрей Кузманов заяви, че е поел ангажимент да бъдат с по-високи премии, защото това, че са в неравностойно положение не ги прави по-ниско премирани.

Неговото лично желание е да имат премии, равни с другите олимпийци, но за начало е поставил за цел да са по-високи от сегашните, които са в размер на 17% от премиите на тези извън параолимпиадата.

Целия разговор гледайте във видеото.