Жителите на града искат обезопасяване на пътя заради ежедневни инциденти

Оживено кръстовище ежедневно излага на опасност шофьори и пешеходци. За това сигнализират зрители на NOVA. Кръстопътят се намира в град Нови пазар, а инцидентите на него зачестили, след като ремонтирали основно двете улици, които се пресичат там.

Местните настояват да се намери трайно решение на проблема и спокойно да излизат от домовете си на тротоара.

„Живея отдавна тук. Постоянно стават катастрофи. Никой не спира на знака „стоп””, разказа живеещата в района Йорданка Кулчева.

Последният инцидент е от преди няколко дни. Освен ударените автомобили, в катастрофата попаднала и продавачката от близкия магазин – Мария Иванова.

„Чух жесток удар и видях, че джипът е ударил момиче. Уплаших се, но веднага реагирах и отидох при нея”, разказа жената.

„ПЪЛЕН АБСУРД": Кръстовище - национален рекордьор по катастрофи (ВИДЕО)

Проблемът с кръстовището на улиците „Цар Петър” и „Плиска” се обострил, след като и двете били преасфалтирани.

„От тогава системно не се спира, засилват се колите отдолу и с много голяма скорост продължават нагоре”, разказа Стоян Атанасов.

Според него има и други предпоставки за катастрофа.

„Височината на знака не отговаря на изискванията. Освен това привечер слънцето заслепява хората и табелата пак не се вижда”, разказа още мъжът.

От Община Нови пазар посочиха, че кръстовището е урегулирано по всички законови изисквания. Поставено е осветление, както и огледало за по-добра видимост.

Зрелищна гонка, катастрофа с патрулка и съпротива при арест (ВИДЕО)

Междувременно екипът ни за малко щеше да стане свидетел на поредната катастрофа. През годините живеещите искали да се намери решение – било обсъждано както изграждането на малко кръгово, така и поставянето на светофар.

Хората разказаха, че преди около половин година направили подписка, подкрепена от близо 200 души. В нея искали да се сложат изкуствени неравности, които да забавят колите. Случаят с опасното кръстовище ще бъде разгледан съвсем скоро на заседание на Комисията по безопасност на движението, увериха от Община Нови пазар и посочиха, че ще се търси решение на проблема.