Някои от студентите скачали през прозорците, за да се спасят

Осем души бяха убити, а 28 - ранени, при стрелба в държавния университет в град Перм в Сибир. Студент, въоръжен с автоматично оръжие, е открил огън пред сградата на учебното заведение. Появи се и информация, че нападателят не е само един, но това не е потвърдено. 

Над 20 студенти бяха убити при атака в университет в Кабул

 

На кадри в социалните мрежи се вижда как ужасени студенти скачат от прозорците на втория етаж на аудиториите, за да се спасят. Медицински екипи оказват помощ на хората, получили наранявания след като скочили от прозорците. Нападателят е ранен и задържан от полицията.

 

Стрелба в университет в Тексас, има жертви (СНИМКИ)

Руските правоохранителни органи предстои да установят причините за стрелбата в университета в Перм, заяви пред журналисти днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Тук, безусловно, правоохранителните органи трябва да дадат експертна оценка. По всичко личи, че става дума за някакви отклонения на младежа, който е извършил тези убийства. Смятам, че специалистите трябва да проучат това и да се опитат да разберат какво е станало причина за тази трагедия", каза говорителят.

 

 

"Президентът разпореди на премиера Михаил Мишустин да изпрати двамата министри в Перм - Фалков и Мурашко, за да се организира на място оказването на помощ на роднините и близките на загиналите, а също така на пострадалите в тази трагедия", добави говорителят. Следственият комитет на Русия е образувал дело за убийство на две и повече лица, което ще бъде водено от централния апарат на комитета.