Бившият премиер критикува четирите месеца, в които на власт беше служебния кабинет

Политически престрелки белязаха и днешния ден. Извън посланията за Деня на Независимостта, напрежението преди изборите се покачва.

Бившият премиер Бойко Борисов критикува служебния кабинет заради по-високите цени и спрените пари за бизнеса. А по думите му - Румен Радев сее несигурност в страната. На прага на новите избори, дойдоха и нови заявки за управление на страната.

Борисов обвини служебното правителство в 300% ръст на сметките за ток

Бившият премиер критикува четирите месеца, в които на власт беше служебния кабинет.

„Вие не сте почтени. Ако бяхте, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а да направите бюджет да следващата година. Не да изхарчиш да излъжеш за 2- 3 месеца пенсионерите и от януари да не знаеш какво ще правиш”, каза Борисов.

И направи препратка към Румен Радев.

„Почтеност” - много хубава дума. Кой от нас не счита, че е почтен? Или ако не гласуваш за Румен Радев не си почтен - това ли излиза?

Отговор получи от премиера Стефан Янев.

„Нека да не коментираме думите на представители на политически партии, защото те са в предизборна обстановка. Разчитаме на критиката и когато е градивна – отговаряме по възможно най-добрия начин”, каза премиерът Стефан Янев.

Борисов не каза кой ще е кандидатът на ГЕРБ в битката за „Дондуков” 2.

„Най-вероятно Радев го вълнува. Защото му е хубаво един кон сам да си тича. До 12-ти има време”, добави лидерът на ГЕРБ.

Слави Трифонов: България заслужава да се потрудим за нея

Той коментира Кирил Петков, Асен Василев и техния политически проект.

„Аз изпитвам най-светли чувства към тази нова партия и тези хора. Считам че това е мъжко както и Слави излезе - заяви си партията и се бие. Думата „власт” не е хубава. Власт използва Румен Радев. Ние управляваме и целта ние да сме в управлението”, каза още Борисов.

За това даде заявка и друг лидер - Христо Иванов. И акцентира върху правосъдната система, заради която сме под наблюдение от Брюксел.

„Това е една реалност, която означава, че ние самите и нашите приятели от ЕС не признават способността на България да носи най-важната част от държавния суверенитет - правосъдния суверенитет. „Демократична България” е готова да бъде инструмент на дългосрочно усилие за изграждане на пълноценна държава”, каза Иванов.

А според Корнелия Нинова трябват смели държавници, които да защитават националните интереси.

Нинова: Достойнството на България трябва да защитават най-вече политиците

„Да, в политиката се налага да се правят компромиси, но компромис с българския национален суверенитет – никога! И мисля, че това трябва да ни е урокът от онези времена, когато истинските политици и държавници са защитили този национален интерес и суверенитет”, каза Нинова.

"Сега България няма духовен водач като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да постигнем много - ако препрочитаме Вазов и следваме неговите думи. В романа „Под игото“ Иван Вазов пише следното: „България заслужава да се потрудим за нея“, написа във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.