Той ще бъде на връзката между метростанциите „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост“, съобщават от Столична община

Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде открит от понеделник, 27 септември, в метрото. Той ще се намира на връзката между метростанциите „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост“, съобщиха от общината.

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм "Орлов мост" през травалатора към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14,00 до 19,00 ч.  В пункта медицински екип от ДКЦ 11 ще имунизира желаещите граждани с всички разрешени от ЕС ваксини.

При по-голям интерес работното време може да се удължи. Ако някой се имунизира тук, но за втората доза не се намира в града, може да го направи навсякъде където има „зелен коридор“.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция НДК откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък от 8,00 до 13,00 ч , а вторник и четвъртък от 13,00 до 19,00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Разкриват пункт за ваксинация на метростанция „НДК“

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БГНЕС