Според него Радев е нарушил Конституцията десетки пъти и съсипва държавата

„Трябва ни президент, който да ни лекува - може да бъде голям лекар на България. ГЕРБ трябва да излъчи за вицепрезидент човек от партията. Радев е единственият, който с високо вдигнат юмрук атакува, руши и не спазва Конституцията. Поиска абсолютната власт в държавата, настоявайки за оставките на правителството, НС, главния прокурор“. Това каза в ефира на "Твоят ден" президентът на България (2012- 2017 г.) Росен Плевнелиев.

Плевнелиев за формацията на Петков и Василев: Безспорно е влиянието на Радев

Според него в никакъв случай Борисов не трябва „да играе играта на Радев", защото това е битка, измислена от сценаристи с прякори, бивши агенти на Държавна сигурност. Плевнелиев посъветва бившия премиер да продължава да прави, каквото е правил и досега, но и да се поучи от грешките си.

"Президентът съсипва собствената си държава, чуждестранните инвестиции в момента са 0%. За това отговорен е държавният глава. Той назначи дясната си ръка за министър-председател. Борисов е демократ, а Радев - автократичен лидер, който не спазва Конституцията", подчерта Плевнелиев. И призова гражданите да си дадат сметка докъде би довел втори мандат на Радев.

Целия разговор гледайте във видеото.