Едната от тях е с ампутиран крак

Пуснаха под домашен арест 18-годишния шофьор, прегазил три жени в Стара Загора. Това стана с решение на районния съд. 

Тежката катастрофа стана в петък вечерта. Малко след 23.00 ч. лек автомобил блъска три млади момичета на кръгово кръстовище. Едната от пострадалите е с ампутиран крак. Другите две са в реанимация с по-леки травми.

Обвиненият ще трябва да носи електронна гривна, с която ще се следи дали той напуска дома.

Престъплението, което е извършил Никола е тежко, заяви в мотивите си съдия Златко Мазников и допълни, че младежът ще понесе последствията, предвидени от закона.

Апелативната прокуратура в Пловдив взе под специален надзор случая. Прокурорите ще обявят в петък дали ще протестират мярката за неотклонение.

А след тежките инциденти в Стара Загора, протестите продължават и днес. Кметът Живко Тодоров обяви, че институциите се обединяват, за да се спре войната по пътищата.

„Очакваме шофьорите да бъдат наказани по най-справедливия и в същото време строг начин”, заяви Тодоров.

Ще бъде увеличен броят на полицейските наряди, които да осъществяват контрол на пътното движение. Това увери гл. инспектор Бончо Славов.

Президентът Румен Радев, който беше в Стара Загора днес, също взе отношение по казуса.

„Това не е явление само за нашите пътища. Като общество да обединим усилия и да спрем тази необуздана агресия. Трябва да кажа, че това е абсолютна престъпност и безотговорност”, заяви той.

Информация: Георги Манев

Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора (СНИМКИ)

Жители на Стара Загора отново на протест след тежката катастрофа

Кола помете три момичета в Стара Загора, едното е с ампутиран крак

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.