Бързи тестове пред заведенията = вход за 48 часа

Очаква се днес здравните власти да дадат подробности какви нови мерки се подготвят в страната. Те няма да влязат в сила веднага, а след обсъждане със засегнатите браншове, заяви вчера министър Стойчо Кацаров.

Ще се влиза ли в обществените сгради и обекти със „зелен сертификат” (ОБЗОР)

Предполага се, че във фокуса на ограниченията ще са така наречените „зелени сертификати”. Ще се даде възможност на обектите да работят на пълни обороти, ако създадат организация, при която и посетители, и служители са с документ за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест. Ще се признават както PCR, така и антигенни изследвания. Очакванията на бизнеса са, че антигенните тестове ще са безплатни за гражданите и за сметка на държавата.  

„През нашите заведения снощи минаха около 300 души, които искаха да си направят антигенни тестове, за да влязат. Опитваме се да направим всичко, за да може бизнесът да работи. Тестовете са сертифицирани и регистрирани в здравното министерство”, казват от бранша.

Резултатът се получавал по електронен път.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.