По думите на експремиера липсвали отговорни партии

Старт на предизборната кампания на коалицията ГЕРБ-СДС. Те избраха храм-паметника „Рождество Христово” в град Шипка, където беше отслужен молебен. Бойко Борисов посочи, че партията му няма нищо общо с отказа за регистрация на „Демократична България” в Стара Загора и напомни, че имат само 4-ма представители в Централната избирателна комисия. Все пак от ГЕРБ щели да подкрепят регистрацията на „Демократична България” при ново обсъждане в ЦИК.

Рашков: Изборите на 14 ноември ще бъдат съдбовни за Борисов (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ не спести критики към служебното правителство и към президента Румен Радев. Според него в Плана за възстановяване било включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн, което означавало, че на ТЕЦ-овете им оставали 2-3 години живот. Борисов направи прогноза какво ще се случи след изборите.

„Правителство пак няма да направят, защото няма отговорни партии, няма сериозни хора. Отсега започват да говорят - кой с кого, а пък на другия ден се отричат, че не са водени преговори.  Нищо срамно няма да се водят преговори. Както ни отреди народът - първите правят правителство, това е в демократичния свят.  Последните са опозиция”, коментира Борисов.

„Като виждам чудовищния хаос, криза и чудовищна инфлация - 570 лева е токът. Газът - 30-40% от другия месец. Това е доброто управление на Радев и успешно служебно правителство. Единствената ни вина е, че сме по-добри от тях”, смята лидерът на ГЕРБ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.