Следващото предизвикателство за "орлите" отново е срещу "Спортинг Брага"

Българският шампион "Лудогорец" допусна второ поражение в тазгодишното издание на групите от Лига Европа. След "Цървена звезда" този път „орлите” загубиха от португалския "Спортинг Брага" с минималното 0:1 на своя „Хювефарма Арена”, пишат Gong.bg.

Единственият гол в Разград бе отбелязан в седмата минута от голямата звезда на „архиепископите” Рикардо Орта, който с плътен удар с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на Кристиан Кахлина и на практика донесе трите точки за Брага. На два пъти хората на Карлос Карвалял нацелиха гредите на „орлите” чрез Юри Медейрош и Марио Гонсалес, а попадение на Жосуе Са през първото полувреме във вратата на гостите бе отменено поради засада.

Осем минути преди края на редовното време „орлите” имаха сериозни претенции за дузпа, и то основателни, тъй като игра с ръка на Фабиано в наказателното поле не бе отразена от естонския рефер Кристо Тохвер.

По този начин разградчани остават последни в група F от надпреварата, като тимът има една точка след първите три мача от надпреварата. "Спортинг Брага" пък е с шест и заема второто място. Лидер е сръбският "Цървена звезда" със седем пункта, докато третият "Мидтиланд" е с 2.

Следващото предизвикателство за "Лудогорец" в Лига Европа отново е срещу "Спортинг Брага", а срещата ще е визита на „Ещадио Мунисипал де Брага”.